Vergelegen

Zuid-Afrika, Stellenbosch
Vergelegen Zuid-Afrika, Stellenbosch Eric de Rothschild opende in 1992 de deuren van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Deze parel van de Kaapse wijnindustrie ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep. Alles draait bij Vergelegen om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers. Een ongeleid projectiel die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker.

Met zijn rode topwijn Vergelegen Red behaalde hij tot twee keer toe de hoogste onderscheiding die een wijnmaker kan verdienen, namelijk de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Spirit Competition Londen. Als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld. Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn. Vergelegen heeft vele internationale fans, onder andere Nelson Mandela en de Clintons vertoefden regelmatig op het Manor House. Verwen uw smaakpapillen met Vergelegen.

 

de volgende wijnen van Vergelegen voeren wijn in ons assortiment:

 

Vergelegen Red -  cabernet-sauvignon 2009

De druiven van deze wijn zijn afkomstig van de noordelijke en noordwestelijke wijngaarden in Somerset-West

Volgens wijnmaker Andé van Rensburg is deze oogst van ongekende klasse! De wijn is nu op dronk echter

op leggen tot 2016 is een goede optie. Deze Bordeaux blend heeft een houtlagering van 16 maanden in Frans eiken vaten genoten, waarvan 20% nieuw.

De volgende druiven rassen zijn hierin vertegenwoordigd: 45% Cabernet Sauvignon,  37% Merlot & 18% Cabernet Franc.

Aantrekkelijke donkere robijnrode kleur.   In het bouquet aroma’s van zwarte bessen, bramen, koffie, specerijen en hout.                                                                                                      De zachte en rijpe tannines integreren goed met het fruit en het hout. Volle en lange afdronk
Alcoholgehalte 14% Vol.
Serveertemperatuur 16-17º C.

 

Prijs per fles: 17,95

Te bestellen via info@vanleezem.nl

 

Vergelegen sauvignon-blanc 2011

Stellenbosch - Somerset West
De druiven zijn afkomstig van de zuidelijke en zuidwestelijke helliingen van de wijngaarden in Elgin, Darling, Walker Bay & Vergelegen.

De wijn heeft een strogele kleur met wat groene tinten. De geur springt uit het glas: passievruchten, guave, groene vijgen en citrusvruchten, zoals citroen en grapefruit. Door zijn opvoeding op stanley steel vaten is deze wijn heerlijk fris met een levendige smaak die prachtig in balans is, met een lange afdronk.

Heerlijke aperitiefwijn, perfect bij vis en schaaldieren, of salades.
Alcoholgehalte 13,5% Vol.
Serveertemperatuur 10-12º C. 

Prijs per fles: 14,95

te bestellen via info@vanleerzem.nl

http://www.vergelegen.co.za