Serego Alighieri

Italië, Veneto
Serego Alighieri Italië, Veneto In 1960 is Masi een uniek samenwerkingsverband aangegaan met de familie Alighieri: rechtstreekse nazaten van de beroemde dichter Dante Alighieri en eigenaar van het historisch zo belangrijke wijngoed Serego Alighieri. De familie woont hier al meer dan 650 jaar en regelt op haar eigen wijngaarden alles zelf, maar vanaf de oogst ligt het verdere proces in handen van Masi.

De volgende wijnen van Seregro Alighieri hebben wij in ons assortiment:

 

POSSESSIONI BIANCO 2012

I.G.T. BIANCO DEL VENETO

 

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in Gargagnago di Sant’Ambrogio di Valpolicella. Deze wijn heeft een uitgekiende lagering achter de rug waardoor zijn complexe frisheid een prachtige spanning geeft!

Drie maanden rijping op staal voor de gargagnago, en drie maanden houtlagering op Frans eiken vaten voor de sauvignon-blanc. De wijn wordt daarna samengesmeed tot een huwelijk door nog eens 2 maanden lagering op fles.

Strogele kleur met een koperrode zweem. Moderne Italiaanse wijn van  de inheemse druif Garganega en de internationaal bekende Sauvignon Blanc. Fruitige, intense geur met aroma’s van perziken en peren.Frisse, levendige smaak met peer, citrusvruchten en specerijen, gevolgd door een lange fris droge afdronk met wat amandelen. Heerlijk als aperitief of bij vis, pizza, gevogelte, salades, wit vlees en lichte zomerse gerechten.
Houdbaarheid: Nu op dronk en nog 3 jaar na het oogstjaar te bewaren

Prijs per fles:  €9,95.

 

POSSESSIONI ROSSO 2011

I.G.T. ROSSO DEL VERONESE


Het druiven trio, corvina, molinara en sangiovese welke in deze wijn vertegenwoordigd zijn komen van de wijngaarden in Gargagnago di Sant'Ambrogio di Valpolicella.

De wijn heeft een lagering ondergaan van 8-9 maanden op Sloveens eikenhouten vaten, gevold door drie maanden op kersenhouten vaten. daarna nmog eens drie maanden lagering op fles. De kleur van de wijn is levendig robijn rood. de geur is vol en fruitig, met aantrekkelijke aroma's van zoete kersen, pruimen en wat kaneel. In de smaak treft u een prachtige balans tussen subtiele zuren en tannine. De afdronk is lang met nagalmende tonen van kersen en vanille .

heerlijk bij roodvlees gerechten en jong belegen kazen.

Prijs per fles: €9,95

Uitsluitend te bestellen via:  info@vanleerzem.nl

 

http://www.seregoalighieri.it