Sebastiani

USA, Sonoma
Sonoma County is, samen met Napa Valley, het meest bekende wijnbouwgebied van Californië. Het landschap doet soms denken aan de Bourgogne, maar vaker aan Toscane. Veel Italianen emigreerden aan het begin van de twintigste eeuw naar Amerika om in Sonoma Valley wijngaarden aan te planten. Eén van die vroege pioniers was Samuele Sebastiani. Hij startte in 1904 zijn eigen winery en daar begon hij, trouw aan zijn Italiaanse afkomst, met het produceren van krachtige rode wijnen.

 Zijn zoon Auguste nam na zijn dood in 1944. Hij bereidde het bedrijf uit met nieuwe gebouwen en voegde aan de portfolio nieuwe varietal-wijnen en eigen blends toe. Altijd gekleed in een tuinbroek werd hij gezien als één van Amerika's talentvolle wijnmakers. Na zijn dood, in 1980, namen zijn vrouw en kinderen de winery over. In die periode kende het bedrijf een enorme groei, door de aanbouw van een winery in Central Valley, die een aantal merkwijnen ging produceren. Dit bedrijf staat bekend als Turner Road Vintners en bereikte een productie van 8 miljoen kisten wijn per jaar. Op dat hoogste punt werd het verkocht aan Constellation Brands en ging de familie zich weer richten op het produceren van individuele wijnen uit de verschillende appellations van Sonoma. Tegenwoordig behoort Sebastiani Vineyards & Winery toe aan Bill Foley, maar aan de ambitie om mooie Sonoma-wijnen te maken, ontbreekt het nog steeds niet.

 

Wij hebben de volgende wijnen van Sebastiani in ons assortiment:

 

 

2010 SEBASTIANI CHARDONNAY SONOMA COUNTY USA

Deze wijn is zorgvuldig voor 12 maanden gelagerd in zowel Frans, Hongaars als Amerikaans eiken vaten, daardoor ontstaat er een complexe smaak met een prachtige gelaagdheid. In de neus treffen we tonen van citroen, limoen, appel, vanille en wat karamel. In de aanzet is de wijn romig fris met tonen van appel en wat butterscotsch. De afdronk is lang en rijk met getoaste tonen van vanille en boter.

prijs per fles: 14,95

 

2009 SEBASTIANI PINOT-NOIR SONOMA COAST 

De koele Sonama Coast leent zicht uitstekend voor de aanpland van pinot-noir, hierdoor komt het subtiele fruit van deze druif optimaal tot zijn recht. Dit uit zich in een wijn met tonen van kersen, aardbeien, vanille en oriëntaalse kruiden, samdalwood. Heerlijk bij lichte bereidingen van lams of varkensvlees.

prijs per fles: 19,95

 

 

2009 SEBASTIANI CABERNET-SAUVIGNON SONOMA COUNTRY USA

De kleur van deze wijn is diep donker rood, met in de neus intense aroma’s van zwarte kersen en zwarte thee, De smaak is vol, zacht en rijk met heerlijk cassisfruit, ondersteund door een hint van frambozen, cederhout en een vleugje cacao. De afdronk is lang met subtiel mint en zachte tannine. Heerlijk bij roodvlees, Hollandse kazen of parmezaan.

Prijs per fles: 19,95

 

Deze wijnen kunt u bestellen via info@vanleerzem.nl

 

http://www.sebastiani.com