Paul Jaboulet Aîné

Frankrijk, Côte du Rhône
Paul Jaboulet Aîné, opgericht in 1834 door de oudste zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.

Jaboulet heeft eigen wijngaarden in de Noord-Rhône op de beroemde Hermitageheuvel, in Crozes-Hermitage, Cornas en Saint-Peray. Maar ook in Zuid- Rhône hebben zij wijngaarden in onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueras. Voor de overige wijnen wordt al generaties samengewerkt met wijnbouwers in alle belangrijke appellations van de Rhônestreek.

In alle prijssegmenten blinkt Jaboulet uit in kwaliteit en karakter. Jaboulet behoort tot de top drie producenten (mix van reputatie, kwaliteit van de wijnen en volume) van de Rhône. Bij Paul Jaboulet is alles gericht op kwaliteit: oogstbeperking, traditionele vinificatie en natuurlijke gisting. Daarmee worden bijzondere wijnen gemaakt: van de absolute topper Hermitage, La Chapelle tot de Côtes du Rhône, Parallèle 45 en hun heerlijke Ventoux. Deze top appellations verdienen een plaats in uw wijnkelder!

http://www.jaboulet.com