Frankrijk, Elzas
De familie Nusbaumer maakte al heel lang Eau de Vie van fruit uit de Elzas. In 1947 begon Jos Nusbaumer dit ook professioneel te doen. In het dorp Steige, in het Villé dal in de Elzas, startte hij toen een distilleerderij die zich toelegde op het maken van Eau de Vie en Liqueuren van het beste fruit dat ze konden vinden.

 Inmiddels maken ze vele soorten Eau de Vie en Liqueuren van fruit en kruiden. Ook sparrenknoppen, gember en zelfs komijn worden gebruikt om mooie dranken van te maken. Het fruit zoekt men zorgvuldig uit, het wordt dan verhakseld en dan kan de vergisting beginnen. De vergiste fruitwijn (12% – 15%) gaat dan in de Au Bain Marie distilleerketel, waarna het levenswater uit de ketel vloeit. Bij Nusbaumer gebruikt met wel 20 kilo fruit voor 1 liter pure Eau de Vie.     
Hoewel Nusbaumer een traditionele distilleerderij is gebruiken ze toch de modernste techniek om zo zuiver mogelijk te kunnen distilleren, iets wat bij een distillaat van fruit erg nauw luistert. Hygiëne en vakmanschap zijn hierbij sleutelwoorden. Naast de bekende fruitsoorten als de Poire Williams en de Quetsch pruimen, de framboos en de kersen gebruiken ze ook vruchten als sleedoorn en hulstbessen. De likeuren bevatten zonder uitzondering puur fruit, alcohol en suiker, andere toevoegingen zijn ondenkbaar bij Nusbaumer. Puur en kwalitatief hoogstaande dranken uit de Elzas, niets meer en niets minder!

http://www.jos-nusbaumer.com