Frankrijk, Normandië
APPELATION CALVADOS PAYS D’AUGE CONTRÔLÉE Het kasteel werd al in de 16e eeuw gebouwd en werd bewoond door een aantal illustere families. Sinds twee generaties (1954) is er een Calvados distilleerderij gevestigd, uiteraard genoemd naar het kasteel. 22.000 appelbomen rond het kasteel zorgen ervoor dat ze over een constante kwaliteit appels beschikken.

Na de oogst worden de appels gehakt en kan de gisting beginnen, 27 kilo appels levert een kleine 20 liter cider op van ongeveer 5% alcohol. De appels krijgen bij du Breuil een 100% natuurlijke vergisting, het resultaat, de cider, wordt in een Alambic Charentais 2 maal gedistilleerd om een zo zuiver mogelijke spirit te krijgen. Uiteindelijke leveren 27 kilo appels een liter pure alcohol op. Deze spirit gaat in eikenhouten vaten en rijpt in de kelders bij het kasteel. Overigens gebruikt du Breuil een kleine hoeveelheid peer (3%) bij het maken van de cider om zo het eindresultaat iets zachter te maken.  
    
De Calvados kent bij Chateau du Breuil diverse rijpingstijden, de jongste variant, de Fine rijpt 3 jaar terwijl de No. 14 ruim 45 jaar rijpt. Af en toe komt er een Vintage (millesime) Calvados op de markt, meestal uit slechts 1 vat. Sinds enkele jaren is er ook een zogenaamde Chocolate blend, hier zit absoluut geen chocolade in, deze is gemaakt samen met een beroemde Parijse Chocolatier. Deze blend is een assemblage van meerdere leeftijden variërend van 10 tot 30 jaar. De bedoeling is er een goed stuk chocolade bij te serveren, een fantastische combinatie. Ook de likeuren en de Pommeau van du Breuil zijn uitstekend, uiteraard is hiervan de basis ook appels. Pommeau is het aperitief uit Normandië, half appelcider, half calvados. 

http://www.chateau-breuil.com